UTVIKLE:  SERVICE  LEDELSE  PERSON  DISK-TEST  KURS  OM OSS  e-KURS  FAQ 
Referanser Bli vår kunde SØK
 
Hvordan sette seg mål ? Back

Har du problemer med å sette opp personlige mål? Hvorfor er folk redde for å sette seg mål? Hva hindrer oss i å nå mål? Skal du lede mennesker eller en gruppe mot et mål? Hvordan kan medarbeideres personlige mål hindre en bedrift å nå sine mål? I denne artikkelen kan du lese om vanlige problemer med målsetning, og hvordan de kan overvinnes. Du finner blant annet informasjon om målkalibrering. Artikkelen er nyttig for deg som skal bygge team.

I denne artikkelen tar vi for oss grunnleggende problemer du vil møte når du skal arbeide med å sette mål for et team.  

1) Det handler om å fjerne motviljen mot å sette seg mål, og deretter hjelpe folk å bli klar over hvilke personlige mål de har (ubevisst)- eller vil ha (bevisst). 

2) Du må hjelpe deg selv eller andre over frykten for å sette mål, og

3) deretter sette opp noen personlige mål.  

4) Når medarbeideren er klar over sine personlige mål, er tiden moden for å presentere organisasjonens mål.  

5)  Målkalibrering: Disse to målområdene må kalibreres - dvs at medarbeideren må bli klar over hvordan det at organisasjonen når sine mål hjelper henne å nå sine personlige mål.  

Dette vil gi grunnlag for motivasjon (energi) - at medarbeideren får lyst til å bidra til at organisasjonen når sine mål.  På den annens side kan det også hende at det er så stor sprik mellom personlige mål og organisasjonens mål at medarbeideren vurderer sin stilling - og slutter. 

 I den neste artikkelen går vi løs på hvordan vi arbeider med teamet for å klargjøre organisasjonens mål, og skape engasjement for å nå dem.

I bedrifter som gjennomlever kraftige omstillinger er det klokt å ta sorg-matrisen med i betraktningen. Les en artikkel om dette her.Du må være registrert som gjest for å kunne lese hele artikkelen.


Author: Nicolay Leganger
Date: 12/14/2005
    Skriv ut

 Tips en venn

Avsenders e-post:
 
Mottakers e-post: